Bergvärme värmepump från IVT

Bergvärme

Bergvärme och jordvärme

Bergvärme går ut på att man tar till vara på den värme på omkring 2-8°C som alltid finns i berggrunden. Det här kan man göra genom att borra ett hål som är minst 100 meter djupt och omkring 15 cm i diameter. När hålet är färdigt så kan man fira ner en slang som innehåller en köldbärarvätska som består av vatten och glykol. Det är denna vätska som man skickar till bergvärmepumpen där den möter ett köldmedel som värms upp några grader. Köldmedlet skickas till en kompressor varpå man får en tryckhöjning av det köldmedel som nu har gasform och som snabbt blir riktigt varmt. Den varma gasen överförs till pumpens kondensor och därifrån vidare till husets värmesystem. Den som är intresserad av bergvärme i Örebro län ska betänka att även jordvärme kan vara av intresse.

Med en jordvärmepump så använder man sig av den värme som finns i markens ytskikt och då behöver man inte borra för att komma åt den vilket kan spara pengar på installationen. Rent praktiskt så kan man räkna med att spara upp till 80% av uppvärmningskostnaden då man väljer bergvärme eller jordvärme, men det gäller som sagt att installation av värmepump utförs på korrekt sätt för att det här ska bli en realitet.

Läs mer om bergvärme

Kontakta oss

Telefonnummer

Storå
0581-888 50


Kopparberg
0580-102 05


Örebro
019-22 54 76


Lindesberg
0581-105 70

Besöksadresser

Industrivägen 8
711 76 Storå

Smältaregatan 2
714 30 Kopparberg

Tackjärnsgatan 1
703 63 Örebro

Välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri analys och förslag på hur du kan spara  upp till 80% av din nuvarande uppvärmningskostnad. Vi utför service och underhåll på alla förekommande värmepumpar på marknaden.

Kontaktformulär

Välkommen att kontakta oss via e-post via vårt kontaktformulär. Klicka på knappen för att visa formuläret.

Kontaktformulär